McCarthy Hanshi

hanshi_mccarthyMcCarthy Hanshi har tränat kampsport sedan barnsben och har upplevt det mesta. En lång karriär i den öppna Kanadensiska/Nordamerikanska proffscirkusen gav honom ett internationellt erkännande som top tio rankad tävlande i såväl Kata, Kumite och Kobudo.
Efter sin långa tävlingskarriär flyttade han till Japan som följd av sin forskning efter karatens ursprung och hur den tränades innan den blev standardiserad och formaliserad som följd av det japanska inflytandet.
Hans forskningsresultat har blivit publicerat i alla stora Kampsportstidningar runt jorden. Han har även skrivit ett flertal böcker och publicerat översätningar av gamla historiska böcker och dokument som tidigare endast funnnits på japanska. Hans forskningar spänner över områden såsom karatehistoria, filosofi och applikation.

Under en mängd år har McCarthy Sensei rest runt i främst sydostasien för att träffa, intervjua och träna med många lärare i de mest skida kampsportstraditioner. Han har rest i bla Indonesien, Japan, Okinawa; Kina, Taiwan, Filippinerna, Indien, Egypten.
All denna träning och samlande av information möjliggjorde en förståelse för kamparter som inte många i världen har idag.

Tränad och ackretiterad i Japan, McCarthy Hanshi är en av få västerlänningar som har haft sin egen dojo i Japan. Han har blivit erkänd som en av de ledande kännarna av de klassiska traditionerna som härstammar från Okinawas gamla Ryukyu rike.
Han är även den förste icke-japan som har fått utmärkelsen 7 Dan Kyoshi lärarlicens i Karate-do från det prestigefulla Kyotos Dai Nippon Butokukai.
Samma institut som bland andra sådana karatepionjärer som Funakoshi Gichin (Shotokan), Mabuni Kenwa (Shito-ryu), Miyagi Chojun (Goju-ryu), Konishi Yasuhiro (Shindo Jinen-ryu) och Ohtsuka Hironori (Wado-ryu) erhöll sina licenser från.